Yohanes Siem werd geboren in Bandung, Indonesië, waar hij er in slaagde prijzen te behalen in piano, orgel en ensemble competitie van 1994-2003. In 2002 won hij de Eerste Prijs bij het Yamaha Pianoconcours in de West-Java regio in de Senior Categorie. In februari 2009 werd hij ook bekroond met de Yamaha beurs in Azië door de Yamaha Music Foundation in Jakarta.

 

Afgezien van het meedoen aan concoursen, werkt Yohanes ook graag in het muziek- en onderwijs programma voor kinderen. Hij nam deel aan een dergelijk programma in Penang, Maleisië, daarna studeerde hij Dalcroze en Kodaly Methodology aan de Universiteit van de Filippijnen. Hij volgde   masterclasses van o.a. Patrick Zygmanowski, Thomas Hecht, Albert Tiu, Nita Abrogar-Quinto, en Theodore Paraskivesco. Bij de "Internationale Klavierakademie Murrhardt 2011" in Duitsland kreeg hij les van Tamar Ungar, Felix Gottlieb en Dmitri Alexeev, en werd hij gekozen om piano te spelen voor het Gala Concert.

 

Als pianist heeft hij samengewerkt met veel instrumentalisten en vocalisten (zoals de tenor Ivan Yohan in een recital met de titel "Artsong Portrait ") en koren, waaronder het Magnificat Kerkkoor Studio, Studenten Koor van de Universiteit van Padjadjaran, en Musicanova Kamerkoor. Met het Shantell Vocaal Ensemble nam hij deel aan de International Choral Festival in Pattaya, Thailand, en met Sint-Angela Children Choir ging hij naar het Oosterse Concentus II in Hangzhou, China. Ook heeft hij gespeeld op het Grieg en Sibelius Festival en het Bandung Youth Music Festival in zijn geboortestad.

 

Yohanes is pianoleraar en zijn studenten hebben vele prijzen gewonnen in verschillende concoursen en festivals. Verder wordt hij als examinator en jurylid bij vele concoursen en examens gevraagt.
Als voormalig student van Stephen Sulungan en Iswargia Sudarno in Bandung, vervolgt hij nu zijn muziek studie aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen, waar hij studeert bij Nata Tsvereli op de piano en bij Paul Komen op fortepiano.